Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A költözés

Batyut a vállra! 

Ezekben az ínséges időkben ismerkedtem meg az akkor már Németországban élő,most már férjemmel.
Választani valóm nem igen volt, vagy szakítunk, vagy ingázunk az országok között, vagy költözöm én, vagy ő nem.
Mivel vágytam már a változást, és ő tényleg az igazi volt, ezért magamtól döntöttem úgy, hogy olajra lépek.
Egy éven keresztül utaztam Magyarországról- Németbe és fordítva, meló mellett nyelvsuli, frissítettem a kopottas nyelvtudásom, majd egy szép februári napon örökre kimondhattam : Tschüss Ungarn! 
Hová is kerültem? Nagyvárosba? Nem. Egy olyan kis faluba ahol 20 ház van,tömegközlekedés meg 0. Keressek munkát oh yeah!
Relatív hamar találtam egy minijob-ot, a tőlünk 8 kilométerre fekvő városban,mint árufeltöltő.
Na de ! Se kocsi, de sem busz...akkor mivel ? Biciklivel kéremszépen'! Vettünk egy biciklit. illetve kettőt, mert az akkor még nem férjemnek is igénye támadt egyre.
Boldogan gurultam , néha boldogtalanul odastova', esőben, és napsütésben. Le is csúszott pár kiló, úgy gondoltam sínen vagyok .
Lássatok akármit is, főleg csodát, átépítés miatt megszűnt a munkahelyem, de legalább volt egy biciklim! Nem akármilyen ...A Bicikli ! A Szabadság! A Minden ! Az ízületeim egész jól bírták , sétálni is kijártam két álláshirdetés között, végül a szorgos keresésnek meg lett az eredménye, megszólalt a telefon, na nem az enyém, mert térerő az nincs, hanem a tőlem 13 km-re dolgozó akkor már férjemé.
Részmunkaidős állást kaptam, ami azt jelentette, hogy öt napon át kell mennem napi négy órában , hajnalban 5 órára. Boldog voltam, így vállaltam a kihívást.
Hajnalok hajnalán kerékpárra pattantam az Alpokalján , nem volt sík az tény, viszont sok lejtő, és emelkedő igen, és természetesen mindig szembe fújt a szél...Ennek ellenére élveztem, hogy mozoghatok, egészen addig amíg hazafelé tartva a munkából, le nem rántott egy kutya A Bicikliről...
Kerékpár kaputt, Aida kaputt, tervek ... kaputt.


 

 
 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Február / 2020 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 18451
30 nap: 2169
24 óra: 65