Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A spirál

Igen de igen ! Az ember szereti magát bajba keverni. Imád kétségek közt élni, számára a  nyugalom egy igazi gyanút adó faktor. 
Ha minden a legnagyobb rendben van , máris generáljuk a balhét. Pont olyanná válunk, mint a részeg pubertárs idióta a diszkóban 3 vodka után, akinek mindenki haver, és tesó... de csak egy kétértelmű mondatot engedj el irányába, amit úgy csekkol ahogy neki tetszik. Ha tetszik akkor szerencséd van, ha nem tetszik neki , akkor megkínál egy bütykös balossal, majd azonnal jön az a mondat, amit az éjszaka folyamán nem akartál hallani : " gyere ki a hóra!" .
Az életem megint úgy alakul, hogy azon a bizonyos havon találom magam. 
Ismét menni kell az aktuális főbérlőhöz , hogy jelezd irányába: Költözünk apukám költözünk!  Nyilván jól fogja fogadni , mivel már ő is a hátszelünkké vált , de mivel nem tudunk még konkrét dátumot mondani , mégiscsak félig valósul meg a kommunikáció. 
Ugye? Az a bizonyos kommunikáció , amit még mindig felnőtt emberként kell megtanulnunk. Inkább fortyogunk magunkban, minthogy "face to face" megmondjuk a frankót. Féltjük a seggünket minden egyes unstabil szituációban, csak nehogy ki kelljen lépni a komfortzónánkból. 
Folyamatos spirálban éljük életünket. Lehet ez mókus kerék, vonzás törvénye, vagy akármi másnak nevezett dolog , ami fusztrációt ébreszt bennünk.  
Itt van a költözés , anyagi vonzatostól ,környezetváltozásostól, bizonytalanságosostól... bármit kérdeznek annyi a válaszod : Még nem tudom. 
Ezek a fél problémák,mert ezek csak félig problémák, hisz a jövődet könnyítik meg, ismét beleszólnak a lelki nyugalmadba. Ha már a fölös evést azaz az "instant boldogság" próbáját simán szemrebbenés nélkül kibírod , az fix valamelyik más területen fog kiütközni. 
Na de hol? Megmondom : Az alvásodon . Romlik a hossza, a minősége, fáradékonyabbá válsz ne félj! Ha fáradékonyabb vagy , akkor megint fusztráltabb,a gondolataidat nem tudod már hová pakolni. Jön a könnyelmű mondat: " Valahogy úgy is lesz ! "  Hányszor mondtuk ezt ? Megnyugodtunk ettől? Nem. Ekkor kezdtem el igazából  tanulmányozni azt, hogyan mélyüljek el olyan szinten, hogy ezeket a zavaró tényezőket kezelni tudjam .
Megint jött az, hogy nem kell boldognak- boldogtalannak elmesélni mindent. Nincs abba semmi, hogy örömödet megosztod , végre elhagyjuk a bázist! De arra készülj fel, hogy jönni fognak olyan kérdések is, amire választ várnak, de te még nem jutottál el addig a pontig , hogy magadnak tedd fel azt, amit másoktól kapsz.  Ennek is van tudománya! Olvasom szakértőit az interneteken: hogyan kezelj új, és váratlan szituációkat ... Tippek! Fogalmazd meg a célod, lépj az útra, amint az úton jársz millió kérdés fog benned megfogalmazódni. Ahogy jönnek a kérdések, csak magadnak válaszold meg. Akkor kérj segítséget  másoktól, ha nagyon nem boldogulsz vele. Lehetőleg ne mindenkitől kérj biztatást, mert úgy jársz , mint én a ketogén elején... túl sok infó jön, és mindegyik eltér egymástól. Hülyébbnek fogod érezni ,magad , mivel sokkal több információ közül kell kiválogatnod azt, ami valóban használható számodra. Tehát csak fix és megbízható személyhez fordulj! Nem muszáj mindent megfogadni! Ha nem szimpatikus az amit mond, egész egyszerűen köszönd meg neki a tanácsot. és tiszteld meg őt azzal, hogy időt szakított rád. Ha mégsem egyezik meg a kapott kulcs a zárral, akkor halkan , nem hangoztatva  sunnyogj el a kapott falsch információval húgyos kutya módjára, és mégis csináld úgy ahogy te gondolod.  Ha belesülsz , akkor fogadd meg amit az ismerős mondott. Legfeljebb nem működik.  Ha minden passzol, kikerülsz egy rossz spirálból, de ne félj! Jön majd másik . Hisz  mi emberek egyszerűen ilyenek vagyunk ! 

 
 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Március / 2020 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 20962
30 nap: 2411
24 óra: 84