Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az internetek

2019.05.29

Csupán egy információm van, jó zsírokat kell enni. 
Hazaértem , és egyből a gép elé repülök, annyira gyűlölök a gép előtt ülni, mint senki más az ég egy adta világon. Ugye non-stop lakáskeresés megy, sorba gyűlnek össze az e-mai fiókomban az ajánlatok, még olyan lakásról is, ami tőlünk 30 km-re van. 
"Nem érdekelsz! "- kiáltok rá a gépre. Beírom a jó barátunk keresőjébe, mint mindenki más : jó zsírok. Jönnek is le a cikkek sorban, itt ugye már az alap megvan , mivel 8 évig jártam a konditermet, hogy vegyes étkezésbe bele kell illeszteni egy kis olívaolajat, vagy egy marék diót , vagy bármi ami maréknyi és mag, mert az esszenciális, de jó lesz a szervezetednek tőle.  Ettől sem leszek manöken , túl vagyok mindenen , nekem ne magyarázzon . 
Akkor máshogy keresek rá. Figyeljetek! mert nagyon kreatív leszek! Elő veszem minden angol nyelvtudásom , hosszan gépelem : " eat good fats "- ez pontosan így kerül keresésre . Záporoznak a találatok. Igen , már sajnos megszokhattuk , magyarul mindig azok írnak ilyen posztokat akiknek fingjuk nincs az egészről, csak valahol hallották, vagy egy ismerősnek az ismerőse csinálta, telis-tele minden falsch információval, így már tudatosan kerülöm a magyar "okosok" írásait. 
Szóval első szimpatikus oldal  első két szava"Fat diet". Megnyitom és ezt vágja a képembe : 
"A keto diet  is a very low-carb diet". Mi a rézfánfütyülő bronchitis ez a Ketogén izé, bigyó vagy hogyishívják ? 
Írja az oldal a frankót, drasztikusan csökkentjük a szénhidrátot , napi 20 gramm alá , ehelyett visszük be mellé azokat a bizonyos jó zsírokat, májunk a kapott zsírból termeli a ketont, és innentől az húzza a talpalávalót.  Lássuk be ez nem tűnik bonyolultnak . A testünk pedig okos, én nem kötekednék vele semmiképp.
Hosszasan olvasom ezt a bizonyos oldalt, google fordító is a jó barátom , hirtelen azon kapom magam, hogy vissza kell mennem a második műszakba. 
Oh shit! Kiáltok fel, mert már annyira benne voltam az angolozásban. Műszak azzal telik el, hogy gondolatban hatalmas  paprikás kolbászt rágok lapos hassal. Alig várom, hogy vége legyen a munkának , mert most sokkal izgalmasabb dolgok kötnek le, mint a túlélés.
Este van 21:45 , otthon az akkor már majdnem egy év férjemmel farkasszemet nézek, mondom neki , hogy találtam valamit, ami segíthet , zsírt fogok enni ! 
Nem szól már semmit , néha maga sem tudja eldönteni, hogy viccelek, vagy halálosan komolyan mondok valamit. Tovább nyomkodja a telefont. 
Neki futok még egyszer  :
- "Zsírt fogok enni ! "
- Jó. - jön tőle a válasz. 
Szegény már annyi diétás hóbortomon van túl, ez a reakció teljesen érthető tőle. Láthatólag semlegesen fogadja. Nem is zaklatom tovább vele ,hisz én is elfáradtam, főleg az agyban elvégzett munkában. 
Meddig várjak ezzel a nagy újrakezdéssel? Csak ezen pörgök. Fekszem az ágyon , teljesen kiégve , új gondolatokkal,  új tervekkel, mint egy reményvesztett ember , mégis reményekkel.
Akkor kezdődjön hát az új harc! 
Mikortól? Holnaptól!